MOMENTÁLNĚ MÁME K ADOPCI 26 KOČIČEK, 10 SLEPIČEK A DALŠÍ KOČIČKY JSOU V KARANTÉNĚ.

21. 10. - vydané Mia, Emička a Milunka

30. 8. - nový kocourek v externích

24. 8. - noví Sára, Phoebe, Miranda a Joey

brit banner 1

Od založení OS Kočky České Budějovice uběhly více než 2 roky a také v roce 2011 jsme se snažili pomáhat opuštěným, toulavým a handicapovaným kočkám.
K 31. 12. 2011 jsme přijali 232 koček, do nových domovů bylo umístěno 221 koček včetně koťat, 2 kočky byly vráceny původním majitelům, 3 kočky nám bohužel z depozita utekly a 8 zemřelo.
V péči našeho sdružení byly nejen bezprizorní kočky z Českých Budějovic a okolí, ale také z Týna nad Vltavou, Tábora, Českého Krumlova, Písku, Strakonic, Bechyně, Borovan, Vyššího Brodu, Plané nad Lužnicí a dalších míst Jihočeského kraje.
Během roku jsme řešili několik případů, kdy majitelé koček nebyli schopni zajistit kočkám odpovídající péči a hromadili zvířata v nevyhovujících podmínkách. Z takto chovaných koček jsme přijali 30 do našich depozit a další byly inzerovány na internetových stránkách o. s.
V roce 2011 se o kočky staralo 6 stálých domácích depozit a 6 dočasných depozit dobrovolnic. Stále hledáme další dobrovolníky schopné pečovat ve svých domácnostech o opuštěné kočičky či jinak pomáhat v péči o ně, neboť se potýkáme s nedostatkem místa a nemůžeme tak pomoci všem kočkám, které pomoc potřebují.
Přestože se zaměřujeme na pomoc kočkám, stranou našeho zájmu nezůstávají ani psi. Do naší péče bylo přijato 13 pejsků zachráněných z množírny v Hlušicích a ve Chvalešovicích. Všem 13 pejskům se podařilo najít nové domovy.

S kočičkami jsme se v roce 2011 zúčastnili několika akcí:
Dne 9. 2. 2011 jsme si pro mateřskou školku v Týně nad Vltavou připravili přednášku o našem sdružení a o správné péči o zvířátko.
19. 3. 2011 - pražská akce Miss Kočka 2011, která byla spojena s umisťovací výstavou.
14. a 15. 5. 2011 - umisťovací výstava na výstavišti v rámci Hobby jaro 2011
10. 7. 2011 - 4. ročník vltavotýnského voříška.
10. 9. 2011 - pražská umisťovací výstava Sen zvířat 2011
Dne 8. 11. 2011 o nás vyšel článek v Českobudějovickém deníku.

Naše sdružení hospodařilo v roce 2011 s finanční částkou 280 963,- Kč. Z toho 244 963,- Kč tvořily dary a 36 000,- Kč Grant Jihočeského kraje na podporu činnosti útulků pro zvířata. Stejně jako v předešlém roce bylo nejvíce finančních prostředků vynaloženo na veterinární péči, a to 122 242,- Kč. Mezi další nejvyšší nákladové položky patří krmivo 90 508,- Kč, chovatelské potřeby 22 624,- Kč a stelivo 22 553,- Kč.
Rádi bychom poděkovali všem dárcům, čtenářům, vstřícným veterinářům, dobrovolníkům, kteří nám pomáhali, dále také všem, kteří si od nás vzali kočičku a poskytli jí domov. Veliký dík patří také Jihočeskému kraji za grant, sdružení O.S. Devět životů za velkolepou dobročinnou akci „Strom splněných přání“, První společnosti za práva koček za přijetí 7 koček do svého depozita, když u nás nebylo místo a kočičky bylo nutné přijmout, dále spřátelenému sdružení Cibela o.s. a odchytové službě Animal rescue Vladimíra Kössla, se kterými se zúčastňujeme různých akcí a samozřejmě všem ostatním, kteří v roce 2011 podpořili naši činnost.