MOMENTÁLNĚ MÁME K ADOPCI 30 KOČIČEK A 1 KRÁLÍKA A DALŠÍ KOČIČKY JSOU V KARANTÉNĚ.

21. 8. - nová Milunka, vydaní Tymián a Tortilla

19. 8. - vydaní Čikýt, Johan a Jackie K.

16. 8. - vydaní Tom a Terka

15. 8. - vydaná Špagátka

13. 8. - nové kočičky v externích

10. 8. - nová Maruška

9. 8. - noví Tymián a Tortilla

6. 8. - nová Izabela

5. 8. - nové fotky a aktualizované popisky u Toma, Terky a Nikyho Laudy, nové kočičky v externích

31. 7. - noví Ignác a Irma, z adopce vrácena Elsa

30. 7. - vydaní Amour a Čertík Bertík, aktualizované popisky a nové fotky u Grétky, Hynka a Fénixe, nový kocourek v externích

22. 7. - vydaný Macounek

17. 7. - vydaní Pecinka, Pan Macourek a Ferrero, nové fotky a aktualizované popisky u Janka a Lojzy

15. 7. - vydaný Albert, noví Tom, Terka, Čikytka, Johanka a Princezna Lada

14. 7. - nové kočičky v externích

13. 7. - noví Taz, Uršula, Lamia, Etela, Viky a Jurášek

10. 7. - vydaný Ferda

brit banner 1

V roce 2012 se již třetím rokem snažilo naše sdružení OS Kočky České Budějovice pomáhat opuštěným, toulavým a handicapovaným kočkám, hledat jim nové domovy a snižovat tak stavy volně žijících koček v Jihočeském kraji.
K 31. 12. 2012 jsme přijali 248 koček, do nových domovů bylo umístěno 220 koček včetně koťat, 3 kočky byly vráceny původním majitelům, 10 koček bohužel zemřelo.
V péči našeho sdružení byly nejen bezprizorní kočky z Českých Budějovic, ale také z Týna nad Vltavou, Tábora, Písku, Bechyně, Soběslavi a dalších míst Jihočeského kraje.
O kočky se staralo během roku 16 domácích depozit, a to v Českých Budějovicích, v Hrdějovicích, v Písku, v Táboře, v Týně nad Vltavou, v Bechyni, v Nových Hradech, v Kaplici, v Hosíně, v Nedabyle a ve Dvorech nad Lužnicí. Na podzim bylo v naší péči některé dny i 60 koček. Stále proto hledáme další dobrovolníky schopné pečovat ve svých domácnostech o opuštěné kočičky či jinak pomáhat v péči o ně, neboť se potýkáme s nedostatkem místa a nemůžeme tak pomoci všem kočkám, které pomoc potřebují.

S kočičkami jsme se v roce 2012 zúčastnili několika umisťovacích výstav:
21. 1. 2012 – umisťovací výstava v rámci výstavy koček Star Show v Praze
14. 4. 2012 – umisťovací výstava v rámci veletrhu ForPets  v Praze
19. a 20. 5. 2012 - umisťovací výstava v rámci Hobby jaro 2012 v Českých Budějovicích
15. 9. 2012 - akce Miss kočka v Praze
20. a 21. 10. 2012 - umisťovací výstava v rámci Hobby podzim 2012 v Českých Budějovicích
11. 11. 2012 - umisťovací výstava „Výstava pro kočku“ v pražském areálu Chvalské tvrze.
Dne 14. 6. 2012 byla o našem občanském sdružení odvysílána reportáž na TV Gimi.

Naše sdružení hospodařilo v roce 2012 s finanční částkou 382 089,- Kč. Z toho 346 589,- Kč tvořily dary a 35 500,- Kč Grant Jihočeského kraje na podporu činnosti útulků pro zvířata. Stejně jako v předešlém roce nejvíce finančních prostředků bylo vynaloženo na veterinární péči, a to 163 098,- Kč. Mezi další nejvyšší nákladové položky patří krmivo 127 930,- Kč, chovatelské potřeby 32 443,- Kč a stelivo 23 573,- Kč.

Rádi bychom poděkovali všem dárcům, čtenářům, vstřícným veterinářům, dobrovolníkům, kteří nám pomáhali a všem, kteří si od nás vzali kočičku a poskytli jí domov. Veliký dík patří také Jihočeskému kraji za grant, sdružení O.S. Devět životů za velkolepou dobročinnou akci „Strom splněných přání“, dále spřátelenému sdružení Cibela o.s. a odchytové službě Animal rescue Vladimíra Kössla, se kterými se zúčastňujeme různých akcí a samozřejmě všem ostatním, kteří v roce 2012 podpořili naši činnost.